کوچینگ زندگی نگاهی کامل بر مفهومی که حتی فکرش را هم نمی‌کردید

از زندگی‌تان راضی نیستید؟ هدف ندارید؟

احساس می‌کنید در حال درجا زدن هستید و نمی‌توانید پیشرفت کنید؟

اگر پاسختان به هر یک از این پرسش‌ها مثبت است، برایتان کوچینگ زندگی را تجویز می‌کنیم; مراجعه به یک کوچ زندگی به شما کمک می‌کند ناکامی‌ها و بخش‌های نامطلوب زندگی‌تان را شناسایی کرده و در آن‌ها تحول ایجاد نمایید.

تقریبا تمامی افرادی که هم‌اکنون موفق‌های جهان تلقی می‌شوند; در مسیر رسیدن به این موفقیت، از راهنمایی‌های یک کوچ زندگی یا یک منتور یاری جسته‌اند.

در این مقاله قصد داریم نگاهی کامل بر این موضوع داشته باشیم که تعریف کوچینگ زندگی چیست و مراجعه به یک کوچ زندگی چه مزایایی می‌تواند برایمان به همراه داشته باشد.

اساسا کوچینگ زندگی یعنی چه؟

عموم مردم در مورد مفهوم کوچینگ زندگی و کوچ‌های زندگی یک تعبیر اشتباه دارند. برخی فکر می‌کنند کوچینگ زندگی یک شکل مدرن از مشاوره است.

تعدادی نیز تصور می‌کنند کوچ زندگی، سنگ صبور مشکلاتمان است; و از ما پول می‌گیرد تا به دردهایمان گوش داده و ما را دلداری دهد.

اگر شما نیز چنین ذهنیتی دارید، سخت در اشتباه هستید!

کوچینگ زندگی در اصل، فرم کاملا موفقی از گفتگو درمانی است که در نهایت; باعث می‌شود سطح زندگی فردی که به کوچ زندگی مراجعه کرده، چندین و چند پله بالاتر برود.

هر فردی درون خود قدرت‌هایی دارد که باید به شکل بهینه‌ای مورد استفاده قرار بگیرند، ولی فرد نسبت به آن‌ها بی‌توجه است. گاهی اوقات اندکی جهت‌دهی، اندکی حمایت و اندکی کوچینگ لازم است تا جرقه بهترین اتفاقات برای زندگی او رقم بخورد.

یک کوچ زندگی چه کارهایی برای‌تان انجام می‌دهد؟

معنی کوچ زندگی بسته به نوع اهداف شما می‌تواند متفاوت باشد. یک کوچ زندگی شما را تشویق و راهنمایی می‌کند; تا به هر مشکلی که در زندگی شخصی‌تان دارید، غلبه نمایید. کوچینگ زندگی با مشورت دادن، همفکری کردن، پند دادن و درمان‌های دارویی تفاوت دارد.

مزایای استفاده از کوچ زندگی

در حقیقت شما کوچ زندگی را استخدام می‌کنید تا به شما کمک کند:

۱) سطح خودآگاهی‌ و خودمدیریتی‌تان را ارتقا ببخشید

۲) اهداف‌تان را پیدا کنید، درک کنید و به آن‌ها جامه عمل بپوشانید

۳) از پس مراحل گذار زندگی بربیایید

۴) با یاری او رشد کنید

۵)  تحلیل صحیح‌تری از وضعیت موجود داشته باشید

۶)  باورها و زخم‌های محدودکننده خودتان را پیدا کنید

۷) به مبارزه با چالش‌ها و موانعی بروید که پیش رویتان هستند

۸) صلح را به‌ زندگی‌تان بیاورید

۹) مهارت‌هایی را آموخته و توسعه بدهید که برای تبدیل شدن به یک عضو مستقل از جامعه به آن‌ها نیاز دارید

۱۰) و در حالت کلی، با یک برنامه عملکردی مشخص، به کیفیت دلخواهتان در زندگی دست پیدا کنید.

یک سوء تفاهم در مورد کوچینگ زندگی وجود دارد با این مضمون: کسانی که به کوچ زندگی مراجعه می‌کنند، افرادی هستند که ناتوانی‌های ذهنی یا فیزیکی دارند. این تعبیر اشتباه است. مراجعان کوچ‌های زندگی افرادی هستند که دوست دارند سروسامانی به زندگی‌شان بدهند، نظم را به زندگی‌شان برگردانند، دیسیپلین را بر زندگی‌شان حکمفرما کنند، مسئولیت و کنترل اتفاقات زندگی‌شان را به عهده بگیرند و به اهداف کوچک و بزرگی که در ذهن دارند، جامه عمل بپوشانند. و از همهمه مهمتر اعتماد به نفس خود را افزایش دهند

انواع کوچینگ زندگی

همان‌گونه که می‌دانید، مربیان ورزشی انواع مختلفی دارند، این موضوع در مورد کوچ‌های زندگی نیز صادق است. در حالت کلی، کوچ‌های زندگی را می‌توان به دسته‌های زیر تقسیم‌بندی کرد. این شما هستید که تصمیم می‌گیرید به چه نوعی از کوچ زندگی مراجعه کنید.

۱) کوچ زندگی شغلی

کوچ‌های زندگی شغلی، کسانی هستند که برای مدت طولانی در یک صنعت خاص فعالیت کرده و صاحب تجربه شده‌اند؛ چنین افرادی نه تنها در مورد جنبه‌های تخصصی آن صنعت آگاهی دارند، بلکه می‌دانند که برای کار کردن در جایگاه شغلی مربوطه، چه قدرت فکری و ذهنیتی را باید به کار گرفت. آن‌ها همچنین می‌توانند در مورد بزنگاه‌ها، فرصت‌های پیشرفت شغلی و شکست‌هایی که ممکن است در مسیرتان قرار بگیرند، به شما یک دیدگاه روشن بدهند.

۲) کوچ زندگی شخصی

کوچ‌های زندگی شخصی، با شما همراهی می‌کنند تا به اهدافتان برسید.; به موانع و شکست‌هایی که در زندگی‌تان پیش می‌آید, غلبه کنید و چشمتان را به روی نقاط کور زندگی باز کنید؛ منظورمان همان نقاطی است که مهم هستند، ولی از دید شما دور مانده‌اند. زندگی همیشه بر وفق مراد نیست، روزهایی پیش می‌آید که احساس می‌کنید دیگر نمی‌توانید پیشرفت کنید، خرابکاری کرده‌اید و یا نمی‌توانید از قانون جذب در جهت بهبود کیفیت زندگی‌تان بهره ببرید.

اینجاست که پای کوچهای زندگی شخصی به میدان باز می‌شود.

چه زمانی باید به کوچ زندگی مراجعه کنید؟

اگر علاقه زیادی برای رسیدن به موفقیت دارید، ولی دچار یکی از هشت عارضه زیر شده‌اید، حتما باید به کوچ زندگی مراجعه کنید:

۱)نمی‌دانید از کجا شروع کنید

۲) در میانه راه رسیدن به اهداف، جا می‌زنید

۳) مکررا دچار احساس خشم و استرس می‌شوید

۴) زندگی مالی، سلامتی، روابط، شغل و کسب‌وکار شما دچار تزلزل شده است

۵) شور و انگیزه‌ای که برای زندگی کردن داشتید، از بین رفته است

۶) عوامل حواس‌پرتی محیطی خیلی راحت تمرکز شما را به هم می‌زنند و باعث می‌شوند زمانتان را خرج کارهای بی‌نتیجه کنید

۷) خانواده و دوستانتان از رویاهایی که برای زندگی‌تان دارید، پشتیبانی نمی‌کنند

۸) احساس سردرگمی می‌کنید و حس می‌کنید هیج امیدی برایتان باقی نمانده است

سخن پایانی

آیا از کارهایی که انجام می‌دهید، لذت می‌برید؟

ایا موضوع آزاردهنده‌ای در زندگی شما وجود دارد که مجبور به تحملش هستید؟

زندگی به نظرتان آسان است یا پر از چالش؟ آیا در مسیر رسیدن به استقلال مالی قرار دارید؟

آیا به راستی به چیزی که می‌خواستید، دست پیدا کرده‌اید؟

اگر جزو افرادی هستید که انتظار یک زندگی بهتر را دارید، مراجعه به کوچ می‌تواند بسیار سازنده باشد و تحقق اهدافتان را به شکل چشمگیری سرعت ببخشد.

به عنوان یک نکته، به خاطر داشته باشید اگر می‌خواهید مراجعه به کوچ زندگی برایتان نتیجه‌بخش باشد; حتما باید در کمال صداقت به پرسش‌های مطرح شده پاسخ بدهید و در قبال انتقادها، جبهه‌گیری نکنید.

منبع

/توسط

کوچینگ چیست

این سبک اغلب به‌عنوان کوچینگ توصیف می‌شود. کوچینگ از مدیران می‌خواهد که از نقش سنتی کنترل و نظارت بر عملکرد کارکنان به نقش مشورتی بیشتری منتقل شوند. کوچینگ ابزاری برای توسعه مشارکت بین مدیر و کارمند است که درک مشترکی در مورد آنچه باید به دست آورد و چگونه باید به دست آورد ایجاد می‌کند. در چرخه مدیریت عملکرد، کوچینگ به معنای ارائه بازخورد و پشتیبانی مداوم به کارمند در طول سال است.